Nekom su najbolji kod Želje, nekom kod Ferhatovića, a meni su najbolji na mojoj terasi, kad darling raspali roštilj, a aprilsko Sunce upeče, pa nakon mjeseci i mjeseci u kojima su Sunce grickali skakavci, ne znaš kojem bi užitku prije da se prepustiš.
Doduše, pokvari mi ćeif, kad mi uzme tanjir ispred nosa, da spusti još jedan tek sa roštilja, a taj trenutak dok ne dobijem ponovo svoj tanjir meni se učini kao vječnost cijela😁😊
8 komentara
Komentariši
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
meni su najbolji Beslicevi u Zenici kad ih, isto tako, sami ispecemo na rostilju 😁
Ovi jučer su bili Mujanović i meni su super. 😊
jesu i njihovi dobri, u Sarajevu te kupujem.
Pa da. Meni su ranije bili dobri i iz Bajre, al su se nešto u zadnje vrijeme pokvarili.
Uh dobra si, moram kupit novi roštilj! I meni su najbolji ti “domaći”!
Nisi valjda bacila stari, k'o i onu tavu? 🤣
Hej sjećaš se tehnologije koja se zvala TA peć (zauvijek će mi biti žao što sam je izbacila)… i sad posto je u njoj tona bila, došao Cigo da je nosi, razmontirao je skroz, ja zadržala cigle… to su one posebne što mogu držati toplotu jako dugo… e ja sam od njih roštilj napravila… njih poredala i gore samo kupila gradelu… međutim ostavim je ispred cijelu zimu, zaboravila. I sad su je ptice skroz us*ale… nešto sam kao oprala, al i dalje znam da su bila ptičija govanca na tome, pa ne bih hranu… tako da samo to moram novo kupiti, a nikako da se sjetim!
Naravno da se sjećam TA peći. Imali mi u stanu, dok nismo preselili u kuću, i to dvije, dvojku i trojku. Super grijale, al preteške bile, pa smo ih isto tako dali nekim ljudima, a ovdje u kući nam i ne trebaju, jer se grijemo na drugo gorivo.
Sad kad pominješ taj imrprovizirani roštilj, sjećam se da su moji nekad isto pravili sličan, ali od običnih cigli, a preko njih, iz starog električnog šporeta uzimali onu metalnu rešetku i super bilo.
Pa, eto dok se ne sjetiš da kupiš, ako ti prahne, vadi rešetku iz električnog 😂😉